Tuesday, 5 May 2009

Eesti Rahvustoidud


Eesti Rahvustoidud










1. Eesti üks rahvustoitudest on kama. Kama on keedetud, kuivatatud ja jahvatatud segaviljast jäme jahu.
2. Teine eesti rahvustoit on sült. Sült on keedetud liha- või kalaleemest tarretis, mis tavaliselt sisaldab ka hakitud liha või kala, vahel ka tükeldatud aedvilju või muud.

3. Kolmas Eesti rahvustoit on
mulgipuder. Lõuna-Eestist pärit eesti rahvustoit, mis on oma nime saanud mulkide järgi. Enne nõukogude kolhoosisööklate aega mereäärsetes Eesti piirkondades mulgiputru ei tuntud.

4. Neljas Eesti rahvustoit on verivorst. Verivorst on vorst, mille üks koostisosi on veri.

Verivorst on eesti rahvustoit. Traditsiooniline eesti verivorst valmistatakse seaverest, odratangust, sealihast ja maitseainetest ning topitakse sea peensoolde.




5. Veel on Eesti rahvustoitude nimekirjas ahjukartulid. Ahjukartulid on praeahjus või ahjus rasva või toiduõliga pannil või ahjuvormis küpsetatud kartulid. Sealihaga ahjukartulid on eesti rahvustoit.

No comments: