Tuesday 25 November 2008

Noorsoojuttttttttttttttttttttttt!!!


Karl-Hendriku märksõnaskeem

JUTT

2008. aastal toimus Hiinas rahvusvaheline skautide kokkutulek. Erinevatest riikidest saabus palju noori, sealhulgas ka Mari, kes esindas Eestit, Lars, kes esindas Saksamaad ja Carl, kes esindas Ameerika Ühendriike.
Esimese päeva lõpus toimus tutvumisõhtu, kus igaüks pidi tutvustama ennast ja oma riiki. Ühe laua taha sattusid istuma Lars, Mari ja Carl. Mari ei julgenud alguses poistega juttu alustada, ka Carl ei olnud suur jutumees, kuid Lars päästis olukorra ning päris teistelt infot nende endi kohta. Õhtu lõpuks said nad headeks sõpradeks, kellel jätkus nalja ja juttu kauemaks.
Pärast tutvumisõhtut otsustasid nad minna linnapeale chillima. Nad sattusid suurde kaubanduskeskusesse. Pärast pikka kondamist, shoppamist läksid nad kohvikusse, kus võtsid mõned joogid ja natukene söögipoolist. Ega neil palju raha polnudki kaasas.
Kõrvallauas istus imelik seltskond, kes kohe äratas huvi. Nad olid riietatud musta, näod olid kaetud ning uurisid pingsalt mingit kaarti ja dokumente. Äkitselt seltskond tõusis laua tagant ja lahkus kuhugi, jättes laua peale kaardi ja dokumendid. Carl tegi sõpradale ettepaneku vaadata dokumente. Sirvides neid selgus ,et tegu on plaanitava pangarööviga. Ühel hetkel ilmus Carli selja taha üks musta riietatud mees. Carl andis mõned dokumendid Marile ja palus tal kiiresti lahkuda kaubanduskeskusest. Lars jooksis Marile järele hüüdes, et ta politseisse jookseks.
Carli peksti ja ähvardati ära tappa, kui ta dokumente ei tagasta. Õnneks peatas politseinik Mari ja ta sai kõik ära rääkida ja dokumente näidata. Politseinik tegi Marile ettepaneku, et ta läheks kohvikusse tagasi ning tagastaks dokumendid, et päästa oma sõber Carl. Eelnevalt tegi politseinik dokumentidest koopiad. Mari läkski tagasi, kus teda ootas läbipekstud sõber ja üks musta riietatud mees. Mari ulatas hirmunult dokumendid ning samal hetkel tormasid sisse relvastatud politseinikud. Mari ja Carl põgenesid nagu eelnevalt kokku lepiti. Politseinikud ajasid neid veidi taga.
Ülejäänud nädalad olid nad alati teistega koos ning ei lahkunud kusagile. Sõid ainult skautidele mõeldud söögikohas. Nad kartsid väga, et tundmatud mehed leiavad nad ülesse. Nendel käis peast läbi mõte koju tagasi sõita, kuid otsustasid ikka lõpuni jääda.
Neist said väga head sõbrad ning nad suhtlevad siiani.

1 comment:

Kata said...

Tekst on poolik. Kasutatud sõnu ja arve millest teised inimised ei tea midagi. Näiteks relva number vms. Pole eriti noorsoojutt, pigem seiklusjutt. See ei räägi noortele olulistest teemadest. Kirjavigu on kah sees. Suured algustähhed mõndades kohtades puuduvad ning sõnu on valesti kirjutatud.